IT (is) simpel, dat zouden we wel graag willen.

Hier vind je antwoorden op vragen die we veel krijgen, zodat het voor jou snel is opgelost. Op zoek naar iets dat hier nog niet staat? Stuur een mail of bel!

Wat is een Quickscan?

Hebben wij nog geen QuickScan aangeboden? Op een heel snelle manier krijg je door ons onderzoek inzicht in de staat van je IT; verbindingen, software, hardware en veiligheid.

En dat is bijna altijd schrikken als organisatie: we vinden bijna altijd veiligheidslekken en te hogen kosten.

Zo kun je bijvoorbeeld denken aan printers en andere apparatuur die gewoon zichtbaar en soms zelfs benaderbaar is voor bezoekers en mensen die langs je pand lopen.

Zeer regelmatig realiseren we besparingen tot zo’n 60%! Dat is dan met name in servers, opslag, cloudoplossingen en softwarepakketten.

Eigenlijk best de moeite waard….

Wat is een IT Securityscan?

Met speciale apparatuur gaan we een week lang van alles bekijken in jouw IT omgeving. Doordat we dit zo diepgaand implementeren en uitvoeren, blijft geen lek buiten beeld.

Je ontvangt van ons na afloop een rapportage met bevindingen en aanbevelingen inclusief de risico’s en prioriteiten. Een deel daarvan kun je in principe zelf aanpakken en waar gewenst helpen wij of lossen wij het op.

Meer weten? Kijk dan even op IT security

Hoe zorg je voor veilige wachtwoorden?

Voor deze klus moet je een goede kluis gebruiken. Deze moet niet alleen goed zijn, hij moet je ook een veilig gevoel geven.

KeePass bijvoorbeeld is een goede passwordmanager. Uiteraard begint het ook bij het gebruik van sterke wachtwoorden (overal een ander wachtwoord, geen namen en gemakkelijk te vinden informatie etc. etc.)

En daarnaast kun je in je verbindingen natuurlijk ook veel doen.

TIP: vergeet de andere apparaten van jou en je mensen niet: smartphones en andere mobile devices zijn vaak slecht beveiligd.

Hoe kies je de juiste Office365-licensie?

Office365 is geweldig!

Je hebt alles in een. Maar Office365 heeft heel veel pakketten. Hoe kies je de juiste? Dat hangt af van je situatie en wat je wilt en nodig hebt.

Je kunt kijken en kiezen op de Office365 for Business pagina via Microsoft.

Office365 heeft een aantal grote voordelen. Zo zijn alle windowsprogramma’s inbegrepen en heb je automatisch de meest up to date versies van Word, PowerPoint, Excel, Skype en nog veel meer applicaties.

Je kan met het totale Office365-pakket 5 devices extra voorzien van Word/Excel/PowerPoint enz. Zo kan je met een paar goedkopere SharePoint/Onedrive licenties in een aanvraag de gehele werkvloer voorzien van het totaalplaatje. Handig hè? Cost effective thinking bij B.A.I. IT Solutions!

Wij helpen je graag met kiezen, aanschaffen, installeren en overzetten van het juiste Office365-pakket.

Wat zijn de openingstijden van de Helpdesk?

De Helpdesk is geopend van 7.30 tot 17.30 uur. Opdrachtgevers kunnen echter ook een 24/7 supportcontract afsluiten.

Detacheren jullie ook?

Ja dat kan, gedeeltelijk of helemaal. Zo verzeker je jezelf van professionele IT, fijne collega’s en een flexibele inzet.

Wat is VoIP telefonie?

VoIP ( Voice over IP). De naam zegt het  al: de verbinding loopt via het internet.  Om het simpel te stellen: het toestel met de lijn en internetverbinding vormen tezamen een computer die zorgt voor overdracht van geluid.  En bij het juiste toestel kan ook beeld overgezonden worden.

Het is vooral heel handig omdat:

 • Je plaats onafhankelijk kunt bellen: net als met je laptop kun je de telefoon overal mee naar toe nemen en inpluggen
 • het is gemiddeld 20% goedkoper dan een “gewoon” telefoonabonnement. Met name de belkosten zijn lager omdat tussen filialen en mobiel de verbinding via het net veel voordeliger is.
 • Het is een heel stabiel netwerk door de HD verbinding. Dat geeft haarscherp geluid.
 • Je hebt voor hetzelfde geld veel meer nummers tot je beschikking. Dat is handig bij meerdere locaties ( hoef je ook niet een extra lijn aan te vragen) en direct lijnen en nummers voor de verschillende medewerkers.
 • Je hebt keuze uit 088 nummers of gewoon netnummers. Je kunt er dus voor kiezen om je huidige nummer mee te nemen wanneer je voor VoIP kiest. een 088 nummer wordt vaak gekozen bij  organisaties die landelijk werken.  Ook servicenummers zoals 0800 en 0900 lopen eenvoudig via VoIP.

Bij BAI adviseren en leggen we VoIP aan. Meer informatie? Contact of bel!

Error 404

Wanneer dit op je scherm verschijnt, heb je geprobeerd een pagina te vinden die niet bestaat. Althans niet zoals jij hem hebt ingetypt in de webbrowser. Of – wanneer jij doorklikt – de beheerder van de site een fout heeft gemaakt in het adres.

Het is belangrijk voor je eigen sites om geen 404’s te hebben, omdat dit een negatieve ervaring voor je bezoeker is en soms kan het zelfs invloed hebben op je zoekmachine positie.

Wat doet een IT beheerder van BAI IT?

Onze beheerders zijn allemaal ook consultants. Dat betekent dat zij in alle fasen van IT ( ontwerp, aanleg, beheer en probleemoplossing) expertise hebben.

Wanneer je IT geïnstalleerd hebt,  zorgen wij er voor dat het op dat moment perfect is afgestemd op de situatie, de IT ontwikkeling en de wensen van de opdrachtgever. Maar dat is heel dynamisch: er ontstaan dagelijks nieuwe hacks, virussen, nieuwe mogelijkheden en meer in de IT wereld. En in je organisatie verandert ook van alles: van wensen ten aanzien van de mogelijkheden van IT tot het simpele feit dat je zelf van alles toevoegt door opslag en dergelijke.

Een IT beheerder doet strakke monitoring op de stabiliteit en ontwikkelingen en zorgt er voor dat dit achter de schermen zoveel mogelijk in balans blijft. Dat doet hij met updates, schoonmaak, archivering en vaak zorgt hij ook voor aanleg van bijvoorbeeld TV en meer.

Waar nodig lost de IT beheerder complexe IT vraagstukken op in zijn rol van consultant. Wij kiezen er voor om brede expertise te hebben en continu alle mogelijkheden te onderzoeken. Zodat we van daaruit onze klanten en op maat kunnen adviseren en bedienen.

10 tips voor een veilige smartphone

We nemen hem overal mee naar toe, leggen hem vaak op tafel, installeren allerlei applicaties en dragen eigenlijk ons hele leven in de broekzak. We maken foto’s, filmpjes, sturen berichtjes en meer.

Vaak zitten nergens  werk en privé zo dicht bij elkaar als op je smartphone. Dus voor zowel de organisatie als jezelf is het van groot belang dat je smartphone geen losse achterdeur wordt.

Er zijn nogal wat zaken die je kunnen helpen om je smartphone veilig te houden:

 1. Uiteraard: zorg voor een goede en sterke toegangscode van je telefoon
 2. Alles wat een code kan krijgen: zet het er op! En voor alles een verschillende natuurlijk. Dan gaat het vooral om je smartphone zelf en je sim.
 3. Als je een app wilt installeren kun je  soms de melding krijgen dat deze niet ondersteund wordt door je smartphone. Vraag je dan heel goed af of je het risico wilt lopen.
 4. Wanneer je een app wilt installeren, kijk even goed waar deze  vandaan komt en of dit betrouwbaar is. Je kunt niet alles uitsluiten, maar een check helpt je wel.
 5. Bijna iedere app vraagt iets van je bij installatie. Dat gaat soms heel ver in relatie tot de app zelf. Zoals toegang tot alle bestanden, foto’s en dergelijke. Is de app dat waard? Neem in ieder geval een bewust besluit!
 6. Hoe saai en taai ook, wanneer je gevraagd wordt akkoord te gaan met algemene voorwaarden, lees ze door!  Misschien zijn ze zelfs wel bewust zo saai geschreven, maar je moet weten waar je mee akkoord gaat.
 7. Kijk uit met gebruik maken van openbaar WiFi. Het hoeft niet eens een slecht netwerk te zijn, maar je bent behoorlijk anoniem. Dat geldt dus ook voor mensen die kwaad in de zin hebben.
 8. Dat geldt ook voor sommige WiFi netwerken achter een – gemakkelijk te verkrijgen – code. Al je bestanden kunnen met een klik op straat belanden…
 9. Neem de tijd voor updates! Regelmatig komt een tussentijdse update door een lek of aanval op een netwerk, app of anders. De eigenaren van goede betrouwbare apps reageren vaak snel en adequaat, maar jij moet de update wel even activeren wanneer je de melding krijgt. Wacht hier dus niet mee!
 10. De tiende en misschien wel meest simpele en voor de hand liggende: houd je smartphone altijd bij je. Geef hem niet uit handen en zorg dat niemand hem kan meenemen. Je hele leven zit er in, toch 😉