Van gebouwen kun je de beveiliging goed zien: de deuren hebben sloten, er zijn camera’s en andere vormen van beveiliging die met elkaar zorgen voor het minimaliseren van mogelijke inbraak.

Met IT is dat veel onzichtbaarder. Daar hebben wij nu een uitgebreide IT securityscan voor. Dat is een onderzoek waarin we een week lang checks en onderzoek uitvoeren op het hele netwerk, software en hardware. Alles wat maar te maken heeft met jouw IT. De informatie vertalen wij naar een leesbare analyse en concrete actiepunten.

Vraag direct het introductieaanbod aan per mail

Maar ik merk het toch wel als er ingebroken wordt?

Was dat maar waar…. Soms sluipt het heel langzaam je systeem in. Of ben jij lekker aan het werk terwijl ergens “in de kelder” alle gevoelige informatie wordt doorgespeeld naar externe systemen.

En dan zijn er nog verschillende vormen van cybercrime die grote gevolgen kunnen hebben. Uiteindelijk bestaan “lekken” in het netwerk op 2 manieren: in de IT en door gedrag van mensen.

Alles op gebied van IT kunnen wij onderzoeken, aanpakken en daarna voorkomen. Daar is onze gecertificeerde IT security scan voor waarvoor wij speciale apparatuur gebruiken. Daarnaast kunnen wij voor de collega’s inspirerende en effectieve workshops organiseren, zowel in-company als een-op -een. Zo leren zij op een leuke manier veel veiliger werken en vergroot je ook meteen de veiligheid door medewerkers ook bij het thuiswerken alerter te maken.

Hoe ziet een IT securityscan er uit?

Wij hebben een week lang toegang nodig tot alle apparatuur, software en infrastructuur. Daar sluiten wij onze scanapparaten op aan. Vervolgens heb je er verder geen last van: terwijl jij doorwerkt, voeren wij op afstand verschillende testen en checks uit.

Door apparatuur als het ware steeds net op een andere manier te benaderen, krijgen wij heel veel data op alle niveaus.

Vervolgens doen wij verschillende analyses op alle verkregen data zodat geen lek onbelicht blijft. En vanuit de analyse maken wij concrete verbeterpunten waarin we ook op verzoek een planning kunnen maken om inzicht te geven in de prioriteiten.

Kosten?

Dat hangt af van het aantal werkplekken en toegangelijkheid maar we maken graag een offerte op maat. Denk overigens vooral niet dat dit heel kostbaar is, dat valt erg mee.

De IT securityscan van BAI IT is al mogelijk vanaf € 1.000,- .

En na de IT securityscan?

Wij kunnen de verbeteringen doorvoeren, al dan niet in een beheerabonnement. Maar wij ondersteunen ook de eigen IT afdeling. Wanneer zij het zelf willen oppakken, of jij de IT manager bent die wellicht met gedeeltelijke ondersteuning van ons alles zelf kan aanpakken: prima!

Het gaat erom dat de IT zo snel mogelijk veilig draait.

Vrijblijvende kennismaking en offerte?

Bel Alain op 088-730 8810 of mail naar info@bai-itsolutions.nl zodat we contact kunnen opnemen.